Sunday, 1 December 2013

Tips- tips tatkala Mengusha dan Diusha.

hai. assalamualaikum.

hari ni, saya nak share assignment masa diploma dulu. *acah2 dah lama beno je*

dulu ada kena buat final project CSC134 kalau tak silap. kes takde idea, so tajuk final project tu CRUSH. tak menahan je present benda tu. haha. tapi seingat saya lah, not bad juga tau markah sir bagi. 9.2/10. tak ok ke. ok lah bagi saya. hahaha

WHAT IS CRUSH. candy crush ke? no no no. kadang2 crush ni boleh jadi kte punya classmates ataupun senior kte. haha macam ada pengalaman je. macam ada je. haha ni saya bagitau korang, korang jangan bagitau sesiapa tau. ioollss pun pernah ada jugak. pernah lah. sekarang takde dah. haha shhhhhh.. jangan bgtau orang lain. hahahahaha

kalau korang tak tau apa nak buat kalau tiba2 je korang suka someone tu. ni lah apa yang korang perlu buat. share dengan member pun ok, kalau dgn parent pun boleh. tapi selalunya kalau crush ni, iol share dengan member lah. walaupun kadang2 ada juga yang mama tau. hahaha and yang paling penting my crush zaman sekolah pun, mama ingat lagi. that pagoh one. haha. kelakar.


haaaaa..yg ni korang kena jaga. jangan sesekali bgtau dyorg yg korang syok dekat dyorg. watlek watpeace je. kawan macam biasa. macam kawan2 yang lain. korang try lah buat. manusia ni, dy boleh rasa tau kalau ada orang dok tengok2 dy. usha slow2 lah. tapi korang jangan lelebih pulak. sikit2 je. mau orang tu menyampah pulak dengan korang nanti.

then, kalau tiba2 korang tau dyorg dah tersangkut dengan korang pulak macam mana? sabar kawan.sabar. jangan gelojoh. haha. kena play hard sikit. tak mau tunjuk hang suka dekat dia. besar kepala lah dia. bila dyorang tiba2 je bagitau korang dyorang punya feel dekat korang tu, apa korang perlu? 


ayat yang perlu digunakan :owhhh. ye ke. I pun suka U. tapi dulu lah. 

Kcing ! Kcing ! maka pancingan akan mula mengena. haha dyorang akan rasa menyesal pasaipa depa tak ayat hang awal sikit. haha *cehh. main taram jadi bahasa apa dah tu* time tu lah tawar menawar. tarik tali. lari dalam guni haaa. segala jenis sukan keluaq lah. haha

tapi. tapi. tapi. tapi. kalau tiba2 kte tau, si dia sudah berpunya? :O OMG ! HOW COME MEYHH ! relax je korang. chilllaxx.. apadehal. kte kena belajar tenang. tarik nafas, dan hembus. memang sedih pedih sikit lah. saya pernah je rasa. tapi apa saya buat?
  1. calm down
  2. go with the flow
  3. find another CRUSH. haha
tapi serius lah korang. memang pedih. tapi saya dalam golongan tabah lah. and bila dah tau kebenaran yang pahit itu. *cewahhh* haha mulalah mempositifkan diri sendiri.

contoh ayat paling cliche : nak buat macam mana, dah takde jodoh. haha

serius. confirm semua orang pernah buat. kan? kan?

anyway, semoga sedikit sebanyak dapat membantu kalian ;)

Goodluck uoolls.
nhi

notakakianlima: actually rasa macam tak banyak sangat pun tips, saja nak kongsi kisah hidup. nak kongsi kisah korang, persilakan tinggalkan comment. ;)